Om oss

Hos Maxigrip AB tillverkar och säljer vi MaxiGrip-dubben via ledande distributörer runt om världen. MaxiGrip grundades 2006 i Kalmar där företaget fortsatt fram tills juli 2016 när företaget förvärvades av Niso Teknik AB och flyttades till Grästorp.

All tillverkning sker i Sverige med material av högsta kvalitet.

Vår idé

Vår idé är att skruva fast en specialdubb direkt i de gummiklackar som finns på däcken. Du gör detta enkelt med vårt patenterade specialverktyg och en vanlig skruvdragare.  Om du inte har tid eller lust att montera själv så hjälper säkert din verkstad till. 

Tyngre fordon som traktorer, entreprenadmaskiner och truckar, som används av kommuner, snöröjare , entreprenörer och lantbrukare vintertid har ofta problem med halka. Det vanligaste alternativet har varit att använda snökedjor, men de är svåra att montera och körningen blir skumpig och obekväm. Kedjorna sliter dessutom både på fordonet och vägen. 

Ett annat alternativ är att montera vanliga däcksdubb, de som skjuts fast i däcket. Nackdelen med det alternativet är att det kräver två uppsättningar däck eftersom det blir en permanent lösning. Halka kan uppstå plötsligt och du kanske inte är i närheten av en verkstad.

Allt innehåll och bilder upphovsrättsskyddat © 2005 - 2022 Niso Tech AB